..">
Home | Om Företaget.. | ANEST IWATA Bolag.. | Köpvillkor.. | Sekretess.. | Intresse anmälan | .." class="mnutop">E-Post. | Visa Varukorgen
Söndag, 21 September 2014
INFORMATIONSMENY..
IWATA Airbrush Artist Team..
IWATA Airbrush Academy - info..
Airbrush länkar..
Airbrush Användningsområden..
Att välja Airbrush..
Motivlackering - Bilar -..
Akrylfärg..
Modellbyggen..
Illustrations målning..
Kropp o naglar..
Textilmålning..
Frågor & Svar..

AIRBRUSH PRODUKTER..
IWATA Airbrush Academy - Basic..
Custom Micron..
Hi-Line..
High Performance Plus..
Eclipse..
Revolution..
Iwata Kompressorer..
Airbrush Paket..
..

ANEST IWATA Scandinavia AB
Ögärdesvägen 6C
433 30 Partille
SWEDEN
Tel: +46 31 340 28 60
Fax: +46 31 340 28 69
..
Frågor & Svar..
De vanligaste frågorna

Fråga: Vad är en airbrush?
Svar: En airbrush är en litet, luftstyrt verktyg som sprutar vätska (färg, bläck, bets och glasyr etc.). Man håller den som en penna. Arbetet den utför är en finfördelning av vätskan.

Fråga: Vad är finfördelning av vätska?
Svar: En airbrush tar in vätskan och sprutar ut den som en luftburen dimma. Det kan liknas vid en parfymsprayflaska eller vid en spraybehållare för färg.


Fråga: Hur arbetar en airbrush?
Svar: Sprutan måste vara ansluten till en kompressor som ger luft. Airbrushsprutorna har två system som måste arbeta tillsammans för att fungera. Luften ger kraft till finfördelningen av vätskan. Färgsystemet för färgen till färgmunstycket, där möts de 2 och luften finfördelar färgen och sprayar den på en yta.


Fråga: Vilken typ av airbrush passar mig bäst?
Svar: Det beror helt på till vad den skall användas. De flesta airbrush-användare har sprutor med enkel- eller dubbelaktion i avtryckaren och med blandning inuti färgmunstyckskåpan, detta för att de erbjuder en större kontroll av arbetet och den bästa finfördelningen. Emellertid är sprutor med enkelsystem och yttre blandning mycket populära till hobby- och hantverksmåleri, keramikglasyr eller högviskösa material, eller där priset är viktigast. (De är för det mesta billigare).
..
Fråga: Vad är skillnaden mellan inre och yttre blandning?
Svar: I en airbrush med inre blandning blandas luft och färg inne i munstyckskåpan. Det ger en genomgående bra finfördelning och blandning med ett mjukt och fint sprutmönster. I en airbrush med yttre blandning, blandas luft och färg utanför munstycket, vilket ger ett grövre sprutmönster.


Fråga: Varför finns det olika storlekar på färgmunstycket?
Svar: Munstycksstorlekarna kan variera mellan tiondels (och ibland hundradels) millimeter. De olika storlekarna ger finare eller grövre färgsprut (hur fint beror på färg pigmentets tjocklek). Linjestorleken är relativ inom IWATAs produktområde. En van och skicklig konstnär kan uppnå fantastiska resultat även med ett airbrush–munstycke på 0,5 mm t.ex. inom Eclipse eller Revioution-serierna.

Fråga: Vilken typ av yta kan man måla på?
Svar: Alla ytor kan målas med airbrush; papper, segelduk, stramalj, plast, glas, trä, läder, skinn etc. Det viktiga är att noggrant förbehandla ytan som skall målas samt att ytan är kombinerbar med spraymaterialet.


Fråga: Vilken typ av färg kan jag använda i airbrushen?
Svar: Alla sorters färger, oljor, akryler, vattenfärger, billacker, emaljfärger, alkyder etc. är möjliga att spraya så länge de är förtunnade till en konsistens som påminner om tunn grädde, vilket gör att de lätt flyter genom sprutans munstycke. Emellertid bör man tänka på att en nybörjare bör använda färdiga airbrush-färger, vilket möjliggör ett bättre fokuserande på själva spruttekniken och man slipper oroa sig för att färgen skall klumpa sig.


Fråga: Jag ser inte min fråga här. Hur gör jag då?
Svar: Du kan skicka ett e-mail med din fråga till oss på: airbrush@anest-iwata.se
..
Top ^  
Anest Iwata Europe s.r.l. - ANEST IWATA Scandinavia AB. 1998 - 2006 Use, copy, diffusion of pictures,
data and text are not permitted without authorization...